RunningHans

Trainingen en wedstrijden 2005

Home
Trainingen en wedstrijden 2006
Trainingen en wedstrijden 2005
Mijn (ultra) marathons
Mijn wedstrijden
Persoonlijke records
Totaal gelopen kilometers
Fotoalbum
Contact

week 52 - (26/12 - 1/1) - 24 km

Maandag een rondje van 5 km gelopen.
Dinsdagmorgen last van m'n knie. Nou had ik daar ook al een tijdje last van, maar niet aan de buitenkant. Nieuwe schoenen???
Dinsdag bij Bas getraind. Het was koud, waterkoud. 3 x 10' - 8' - 2'. Iedere keer ging het iets sneller. Duurloop 1-2-3. Totaal 13,5 km. Geen reactie op de knie, wel alles iets stijver.
Rest van de week wel een beetje lichte irritatie van de knie.
Zaterdag ruim 10 km gelopen (op de nieuwe schoenen). Met de knie ging het goed. De hamstring is nog in de "verte" voelbaar. Aan het eind van de training nog even 5 keer skipping de trap van de Van Brienenoordburg op.

week 51 - (19/12 - 25/12) - 20 km

Dinsdag ruim 8 km gelopen en zaterdag 12 km.
Zaterdag naar Runningshop PK in Dodewaard geweest. Geholpen door Peter Huls, een heel verdienstelijk hardloper, zoals blijkt op internet. Eerst op de "glasplaat" staan. Een lichte holvoet die ook nog eens is doorgezakt. Komt niet vaak voor, aldus Peter. Maar ik heb het wel, yeaaahhhh. Dan op de 35 meter binnenbaan lopen. Het loopje wordt opgenomen door de camera. Eerst op neutrale schoenen. Er is sprake van een lichte pronatie rechts en een iets zwaardere, maar niet overdreven, links. Dan over op lichte pronatie(correctie) schoenen. En deze blijken al goed te corrigeren. Tot op heden heb ik altijd op zware correctieschoenen gelopen. Drie van de vier geteste modellen blijken goed te zijn. Nog een paar keer gelopen, ook met links een andere schoen dan rechts. Tijd is geen probleem bij PK. Al zijn ze heel de dag met je bezig. Je kunt koffie pakken en DVD kijken. Uiteindelijk 1,5 uur beziggeweest om de juiste schoenen mee naar huis te nemen. Het is de Brooks Adrenaline GTS 6 geworden.

week 50 - (12/12 - 18/12) - 24 km

Als ik bij de club ga trainen, dan train ik nu in de groep van Bas Gelderblom. Gudy traint ook in deze groep. Het tempo ligt gewoon een stuk lager, en het is niet verstandig dat ik nu voluit ga lopen in de groep van Kok.
Dinsdag bij Energie getraind. 1 km - 2 km - 3 km met tussendoor 1 tot 3 minuten rust. Rustig begonnen met 5:00, toen wat sneller 8:47 en toen weer wat rustiger 14:27. Ging wel.
Zondag met Gudy meegelopen tijdens de kerstloop van Energie. Samen met Chris de Boer een groepje dames gehaasd. Ging goed. Gudy liep een prima persoonlijk record in 50:27.

Gefeliciteerd met je P.R. 50:27
Gudy net voorbij de 5 km.

Kerstloop 18-12-2005
Samen met Ineke Schurer op de terugweg

week 49 - (5/12 - 11/12)  - 19 km

Deze week ook niet veel gedaan. Een beetje rust kan overigens ook geen kwaad.
Dinsdag ruim 40 minuten gelopen en zondag een uurtje. Overigens kan ik toch niet voluit trainen in verband met de blessure aan de hamstring.

week 48 - (28/11 - 4/12) - 31,5 km

Maandag na de halve marathon was de hamstring toch wel gevoelig. De laatste weken meldt hij zich af en toe. Een bekende blessure van mij. Ik tob er al een jaartje of 4/5 mee. Dan weer links, dan weer rechts. 's Maandags kon ik gelijk bij de fysiotherapeut terecht. De behandeling was goed voelbaar en ik weet weer waar de zwakke plek zit.
Dinsdag rustig een gedeelte met de training van Kok meegeweest. Totaal 10 km.
Donderdag 2 groepjes lager gaan trainen. Kok ging naar de Heinenoordtunnel. En als iets niet goed is voor een hamstring dan zijn het heuvels (en snelheid). Even verstandig zijn en wat rustiger en minder lopen. Mag ook wel gezien de afgelopen weken. De geplande cross van zaterdag dan ook maar laten schieten. Kon ik tenminste als parcourswacht fungeren. Bij de groep van Bas ligt het tempo toch een stuk lager en kan ik zonder al teveel problemen lekker meelopen.
Zondag nog een kleine 10 km in de regen gelopen. Voelde wel aardig aan. Niet overmoedig worden, nog even rustig aan. Woensdag weer naar de fysiotherapeut. 

week 47 (21/11 - 27/11) - 36,5 km 

Deze week niet veel gelopen. Nou werkte het weer ook niet echt mee en in de planning stond een halve marathon op zondag. Een keertje wat langer rust kan nooit kwaad.
Dinsdag bij Energie getraind. 1,5 minuut marathontempo, direct gevolgd door 1,5 minuut 15-kilometer wedstrijdtempo, en dat 2 maal 6 keer met een seriepauze van 4'30". Totaal 15 km. Heen ging wel lekker, terug werden de benen wat zwaarder. Vandaar dat die rust wel een keer nodig was.
Zondag met Gudy naar de Tulploop van Loopvereniging Alkemade Plantaris in Roelofarendsveen geweest. We hadden ons vooringeschreven voor de halve marathon. Gelet op het weer van de afgelopen dagen 's ochtends nog even naar Roelofarendsveen gebeld. Het was grijs en sneeuwvrij, aldus de telefonist. In Rotterdam begon het namelijk licht te sneeuwen. Nog even op internet de weerkaarten bekeken en toen het besluit genomen om af te reizen naar R'veen. Uiteindelijk was het perfect weer, graadje of 3, wind soms ietsje voelbaar (kracht 3 a 4) en droog. Weer wat aardig Energiers aanwezig voor een wedstrijd die niet naast de deur licht. Peter, Peter, John, Fred, Robert, Robert, Loes, Joop en Ed.
Peter zou gehaast worden door John en Peter en wel naar een tijd rond de 1:36. Peter bereidt zich namelijk voor op een "Olympisch jaar". Hij wordt volgend jaar 60 en wil gaan "scoren". Het leek me dus aardig om met dit groepje mee te gaan. Het is perfect lopen met twee van die fantastisch hazen. De benen voelde vrij goed (rust??????). De 5 km ging in 22:40, de 10 in 45:44 en de 15 in 1:08:20. De hazen deden hun werk - zoals verwacht - perfect. Het was Peter z'n wedstrijd, dus ik moest af en toe (met dat kleine beetje wind tegen) wel even zoeken waar ik het beste kon lopen.....links erachter, weer rechts erachter ....... etc. Bij 17 km moest Peter af en toe een klein gaatje laten vallen, maar steeds kwam hij terug. Vanaf dat punt dacht ik er over om te gaan. Toch nog maar even wachten. Bij 19 km na weer een klein gaatje, ben ik toch maar gegaan. Uiteindelijk kwam ik netto uit op 1:34:48. Sinds lange tijd weer eens onder de 1:35. Peter zat er (met zijn hazen) net achter op een lage 1:35. Ik was dus niet echt weggelopen, dan wel Peter heeft ook de laatste kilometers goed het tempo kunnen vasthouden. Een leuk dagje en gezellig om met z'n vieren te lopen. Gudy heeft met Loes van de groep van Ab gelopen. Het scheelde vandaag 20 graden met Etten-Leur op 30 oktober jl. Dat was wel aan haar tijd te zien 1:52:56 oftewel 3 seconden BOVEN haar p.r. Het is dat de laatste kilometer(s) niet helemaal goed stonden, anders had ze eerder kunnen versnellen. Een leuke goed georganiseerde loop met een gezellig sfeer en goed bier.

week 46 (14/11 - 20/11) - 48 km

Deze week een "rustig" weekje. Geen wedstrijden en komende zaterdag bij Energie de mossel-/gourmetavond en zondagavond naar de Italiaan in Zuidwijk.
Zowel dinsdag als donderdag bij de club getraind. Dinsdag 5 x 6 minuten met 3 minuten pauze en donderdag (veel regen) 4 x (3'-2'-1' p2')
Zaterdag een lekker rondje van 7,5 km gelopen en zondag ruim 11 km in een uur. Sinds lange tijd weer 4 keer de schoenen aangetrokken deze week.

week 45 (7/11 - 13/11) - 49 km

Dinsdag en Donderdag bij Energie getraind. Dinsdag 5 x (4'-p2'-2'-p2'). Begrijp je het nog. Die trainers ook met die ingewikkelde schema's, die weer niet lekker instelbaar zijn op je sporthorloge, Maar ja. Het betekent 4 minuten tempo, 2 minuten rust (wandel/dribbel), 2 minuten tempo, 2 minuten rust, héhé.......en dat 5 keer. Totaal een kilomter of 17.
Donderdag met een aantal jongens een "rustige" 10 km gelopen. Zondag staat namelijk de halve van Monster, tegenwoordig omgedoopt in de Rabo Robuust Run, op het programma. Deze loop behoort tot de tien zwaarste van Nederland, aldus Runner's World. Van de 21 km. wordt er 9 km over het strand gelopen, ga d'r maar aan staan en dat 13 dagen na de marathon. Toch maar geprobeerd, omdat ik een trouwe bezoeker (behalve 2003) van deze loop ben.
Zondag rond 12.15 uur naar Monster vertrokken voor de halve. Het is weer lekker druk in het dorp en er zijn heel veel Energiers aanwezig. Ton, Ton, Peter, Peter, Ab, John, Frans. Liesbeth, Bert, Robert, Robert, Astrid, Hans, Gerard, Corrie, Ron, Dick, Harry, Jan, Joop, Joop....en????? Eerst een startnummer halen en dan snel verkleden. Het kan koud zijn op het strand, dus even goed nadenken welke kleren er worden aangetrokken. Uiteindelijk kies ik toch voor het shirt met korte mouwen. Achteraf geen spijt van gehad. Meestal gok ik wel goed met m'n kleding. Een loper is eerder te warm gekleed dan te koud. Maar, het blijft toch altijd een persoonlijke keuze. De één is nou eenmaal altijd warmer gekleed dan de ander.
Nog even ingelopen richting het strand......effe kijke hoe het er bij ligt en dan richting dorp voor de start. De start is in een straatje van 7,5 meter breed en daar moeten dan ruim 1300 atleten doorheen. Dus je weet al wat er gebeurt als je achterin staat. Het startvak wordt hier altijd 100 meter voor de daadwerkelijk startstreep opgesteld. Dus als je dat weet.........dan. Ik stond inderdaad op de voorste rij. Heen zouden we wind mee hebben en ik dacht er aan om eens lekker snel van start te gaan.........en dat lukte, want Peter Koudstaal, onze faststarter, haalde mij (terwijl ik al die tijd als lopend wild had gefungeerd) pas bij 6/7 km in. Nog tijdje opgelopen met Liesbeth, die de 11,3 km won. Een knappe prestatie. Proficiat. Bij 8 km, waar de draai het strand op wordt gemaakt, zat ik op 35:04. Op het strand was het moeilijk lopen. De wind stond schuin tegen en je moest langs de vloedlijn lopen om uit de wind te blijven. Direct op het strand liep ik een gaatje dicht om bij een groepje te komen. Als je in Monster alleen op het strand komt te lopen, kun je het wel vergeten. Net voor de 10 km viel het groepje uit elkaar. Het ging net iets te hard. Flink zoeken naar hard zand en brede ruggen. Ha, daar kwam Frans aan. Hij liep op kop van een groepje. Dat betekent dat je goed zit die dag. En dat heb ik geweten. Ik heb toch twee keer het gat dichtgelopen, maar toen was de pijp echt leeg. De laatste 4 km. aan "wal" was het nog flink harken om 4'45"/4'50" per km te kunnen lopen. Al met al liep ik een "Monster-pr" van 1:38:32 en werd hiermee met startnummer 182 182e in de totaaluitslag (van de 642). Het was weer een leuk loopdagje geweest.  

week 44 (31/10 - 6/11) - 22 km

Weer een week van herstel. De benen voelen wederom vrij goed. Eigenlijk nog beter dan na "Eindhoven". Terwijl tijdens de Marathon Brabant toch een grotere inspanning van het lichaam is gevraagd. Normaal kom ik na een marathon pas op donderdag enigszins redelijk de trap af.
Donderdag dan maar eens bij de club wezen kijken. Gedurende de duurloop van ca. 14 km drie keer een viaduct op (en naar beneden). Elk viaduct werd 5 keer "genomen". Heuveltraining noemt onze trainer dat. Goed je lichaam naar voren, armen goed mee doen en een korte pas. Ik heb lekker "meegelopen". Niet te gek gedaan, omdat ik dit nog nooit gedaan had na een marathon. Zou het toch de Born-drink zijn geweest die voor een goed herstel heeft gezorgd.
Zaterdag nog een kleine 8 km gelopen met een wisselend tempo.

week 43 (24/10 - 30/10) - 59 km 

De knie voelde deze week goed aan, dus ik besloot om a.s. zondag te gaan starten op de marathon in Etten-Leur.
Deze week niet op de club geweest. Gudy had dinsdag late dienst en donderdag had ik een uitje van m'n werk. Kwam ook wel goed uit met de a.s. marathon.
Dinsdag 3 x 10 min. marathontempo gelopen. Totaal ongeveer 11,5 km.
Woensdag nog een klein rondje van 5,5 km. De rest van de week geen tijd, geen zin, rust voor zondag.
Zondag was voor CAV Energie de grote dag in Etten-Leur. Velen atleten van onze vereniging deden mee aan één van de verschillende afstanden, met name de halve marathon. Kok, mijn trainer, zou Gudy hazen. Zondagmorgen vroeg met Margo, Suzan, Gudy en Kok naar Etten-Leur gereden. Omdat ik de marathon liep moesten deze halve marathonlopers en supporter / fotograaf al vroeg mee. De marathon startte immers om 11.30 uur en "de halve" om 13.45 uur. Het was goed warm. Ik denk dat het 's middags is opgelopen tot een graad of 22. De wind deed ook z'n best: kracht 5. Dus eigenlijk niet van die beste omstandigheden. Nou heb ik 3 weken geleden de marathon van Eindhoven gelopen, zodat ik nu toch al mindere verwachtingen had. In het begin ging het lekker, het windje tegen gaf een lekkere verkoeling. De 10 km ging in 49:22 en de halve in 1:44:29. Vanaf 12 km een heel stuk met een groepje van Spark (met o.a. Brigitte Ooms) meegelopen. Bij de aanvang van het tweede rondje voelde ik al dat het een zwaar rondje zou worden. Het tempo ietsje laten zakken en dit redelijk kunnen volhouden. Ondanks dat het tempo naar beneden ging heb ik alleen maar lopers ingehaald. De warmte sloeg goed om zich heen. Vanaf 38 km werd het nog minder en was het alleen nog maar "buffelen" naar de finish. Ik heb niet hoeven wandelen en kwam uiteindelijk met 3:38:39 op een 113e plaats van de 311 (gefinishte) lopers. Ik denk en weet haast zeker dat er namelijk een flink aantal lopers is uitgestapt. Gudy kwam - door de warmte (het lag niet aan de haas) - deze keer niet verder dan 2:02:00 of was het nog toch 2:01:59??? Ook velen halve marathonlopers liepen ver onder hun kunnen, zodat nog maar eens bleek dat het geen ideaal loopweer was.
Nadat de halve marathonlopers ook waren gefinisht en de douche ons weer had opgefrisd, zijn we na een gezellige dag weer richting Rotterdam gereden.

Deze is ook weer volbracht
Marathon Brabant

week 42 (17/10 - 23/10) - 47 km

Deze week twee keer bij CAV Energie gertraind.
Dinsdag 5 minuten een lekkere duurloop en 1 minuut versnellen. Dit over een totale afstand van 10 km. Met in- en uitlopen totaal 20 km tot ver over de Van Brienenoordbrug. De knie was licht gevoelig. Aan het eind voelde ik "Eindhoven" nog wel zitten.
Donderdag 10 x 3 miuten met 1,5 minuut rust/dribbel. Daarnaast ook op tempo door de Heinenoordtunnel (heen en terug). We waren bijna bij de dorpskern van Heinenoord. Op het fietspad naar Heinenoord was het aardedonker en ik moest de klei ontwijken. De boeren waren nog aan het werk op het land. Totaal 16 km. Lekker gelopen. De knie voelde beter aan. Dit betekent dat - als het zo blijft gaan - ik volgende week zondag in Etten-Leur zal starten op de marathon van de Marathon Brabant.
Zondag met Gudy 11 km gelopen. 8 km liepen we in een tempo rond de 5'25'' - 5'35'' per km. Ging wel lekker. Van de week uiteraard weer minder

week 41 (10/10 - 16/10) - 10 km

De week van herstel. Dat betekent voor mij meestal niet tot zeer weinig lopen.
Donderdag 3 km. gelopen.
Zondag ging Gudy 10 EM (1:27:11) bij Spark in Spijkenisse lopen. Ik ben meegegaan en heb de 5 km gelopen. De benen voelde weer goed aan. Het is dat ik op de terugweg te veel wind tegen had, anders had ik ruim onder de 21 minuten uitgekomen; nu was het 21:03. Niet verkeerd. De knie meldt zich nog steeds, maar ik moet zeggen het wordt niet erger. Afwachten wat de komende week gaat brengen, als er weer wat meer getraind gaat worden.

week 40 (3/10 - 9/10) - 63 km 

Na de Schollebosloop van afgelopen zondag, maandag een beetje last van m'n knie.
Dinsdag gewoon getraind bij Energie. 15 x 2 minuten met 2 minuten rust. Er werd hard gelopen. Het ging goed. Alleen toch nog wat uitstraling naar het scheenbeen.
Donderdag een rondje van ruim 6,5 km gelopen. Twee keer een kilometer in marathontempo. Knie ging goed. Na afloop is de kuit toch een beetje stijf en de spieren in het bovenbeen zijn ook voelbaar. Zo blijkt maar weer dat alles met elkaar in verbinding staat. Hopen dat het snel zondag wordt, dan hoef ik hier niet meer aan te denken. Volgende week ook maar weer eens nieuwe schoenen halen.
Zondag vroeg naar Eindhoven. Wat is het toch rustig op de weg op zondagmorgen. In een klein uurtje ben ik in Eindhoven. Een parkeerplaats is zo gevonden en na een paar minuutjes lopen ben ik in de sporthal van de technische universiteit. Eerst de eigen drankjes weggebracht, want die wogen nog al zwaar. Vervolgens omgekleed. Er is voldoende ruimte in de sporthal. De organisatie zit hier (nog steeds) goed in elkaar. Nog een extra tas mee de pendelbus in. Deze tas kun je vlak bij de start inleveren. Makkelijk om wat droge kleren bij de hand te hebben. Loopmaat Robbert succes gewenst, de (gratis) pendelbus in naar het centrum. Ik was benieuwd hoe m'n knie en m'n kuit het zouden houden (zie boven). Ik had me voorgenomen om met de 3.30-groep van het pacingteam van Runnersweb mee te gaan. Na het horen van de verhalen en het zien van de tussentijden van een aantal loopmaten die Berlijn hebben gelopen, leek me dat wel verstandig. Ik heb de woorden van Peter van Soest goed onthouden......rustig beginnen........rustig......rustig. De zon laat zich (gelukkig) nog niet zien, de temperatuur is een graadje of 15 en de windkracht hou ik op 3. Kortom perfecte omstandigheden. De pacers hebben er toch nog aardig de "sokken" in. Het 5-km punt stond weer eens niet goed. Allemaal tierende Vlamingen, Walen (?) (Belgen die Frans spreken) en Brabanders om me heen. Lekkere groep van een man/vrouw of 20. 10 km in 48:46, halve marathon in 1:43:22, 30 km in 2:27:13. De knie meldt zich wel, maar het is te doen. Rond 26 km wat uitstraling naar de kuit, als dat maar goed blijft gaan.........alles wordt natuurlijk wat strammer. Gelukkig hoef ik het tempo niet te laat zakken en kan ik bij blijven. De benen zijn verder goed, geen problemen om de pacers te volgen. Het groepje wordt al kleiner. Op 37 km versnel ik licht, de benen zijn immers nog goed (rustige start ? / de pacers ? / de Born drink ? / het weer??). Van het groepje is niet veel meer over. Versnellen is een groot woord, volgens mij gaat de rest gewoon langzamer (zoals gewoonlijk) en blijf ik hetzelfde tempo lopen. Nog een paar honderd meter te gaan. Onder de 3:30 ga ik halen, dat was toch ook wel m'n doel. Nog even versnellen (nu echt) en ik kom uit op 3:27:57. De kledingzak ophalen en weer de pendelbus in, genieten van een welverdiende warme douche. Als ik naar huis rij, komt de zon door..............eindelijk!!!

Ik heb de hazen verlaten; op naar de finish
Marathon Eindhoven

week 39 (26/9 - 2/10) - 41 km

Deze week wordt de omvang al minder. A.s zondag nog een testloop over 10 km.
Dinsdag bij Energie getraind. Kok is weer terug van vakantie, zodat hij de trainingen weer leidt. Naar de Heinenoordtunnel geweest. In de tunnel 15 x naar boven en uiteraard 15 x naar beneden over een afstand van ca. 80 meter. Vervolgens in de Hoekse Waard nog een versnelling van ongeveer 900 meter. Daarna de tunnel door in 4:02. Totaal 16 km.
Donderdag voor mezelf gelopen 10 x 45 seconden en 45 seconden terug naar duurloop 1; na een minuut of 10 rustige duurloop 4 km in marathontempo gelopen; 19:30. Bijna 12 km.
Zondag de Schollebosloop in Capelle aan den IJssel gelopen. Nog een laatste test (10 km) voor volgende week. Geen ideaal parcours: heuvelachtig, soms slecht asfalt, stoepjes en bochtig. Eerste ronde in 21:40. Eindtijd 43:36. Moest er flink aan trekken. Verder ging het wel goed.

week 38 (19/9 - 25/9) - 78 km

Dinsdag direct vanuit huis naar het Zuiderpark gelopen. Aldaar de jongens van de club opgewacht. Ik wist namelijk al dat Ed zijn rondje Zuiderpark weer weggaf. Hard gelopen: 3560 meter in 14:32.
Woensdag bij Aad getraind; 5 x 1000 meter in 4:16; 4:06; 3:59; 4:06 en 4:02 met ca. 3/4 minuten rust. Ging vrij makkelijk
Donderdag weer bij Energie. Een lange versnelling van ruim 2 kilometer en daarna heuveltraining (5 x naar boven). Om het af te leren nog een kortere versnelling. De benen ging ik inmiddels aardig voelen.
Zaterdag met Gudy meegelopen tijdens de 2e Schweitzerloop in Dordrecht. Deze loop werd georganiseerd door het gelijknamige ziekenhuis en kwam ten bate aan leukemiepatiënten. De 10 km liepen we in 52:22.
Zondag nog een laatste lange loop. Een half uur marathontempo en vervolgens een kwartier terug naar duurloop 1, enzevoort. Totaal bijna 25 km. 

week 37 (12/9 - 18/9) - 87 km

Dinsdag bij Energie getraind. Een lekkere training van Ed na zondag. Een duurloop van 50 minuten met daarin 3 x 60-30-45-15 seconden vlot tempo en 30 seconden terug naar duurlooptempo. Totaal 15 km.
Woensdag rustige duurloop van 10,5 km met enkele lichte korte versnellingen om wat uit het tempo te komen. De benen waren slechter dan gisteren. Zondag was nog voelbaar.
Donderdag weer bij Energie getraind. Dit keer naar de trimbaan. 2 x 5 x 400 met 1 minuut rust (=100 meter wandelen), seriepauze 3 minuten (in loperstaal: sp 3'). Het enige wat het vanavond deed was regen, de temperatuur was nog goed. M'n benen en sokken waren rood van het gravel van de trimbaan. Totaal 15 km. Vrijdag rust.
Zaterdag weer veel kilometers gemaakt. Lopend naar de start van de Oosterparkloop van s.c. Antilope in Ridderkerk. Ik dacht dat het een kilometer of 6 zou zijn, het bleken er 7,5 te zijn. Nog snel even inschrijven, droog shirtje aan doen, wat drinken en naar het toilet. De Oosterparkloop (15 km) zou ik in marathontempo lopen (tussen de 1:12 tot 1:15). Er liep een leuk groepje van Energie. De eerste kilometer liet ik ze nog een beetje voor me lopen. Langzaam kwam ik dichterbij. Uiteraard ging het weer harder dan gepland, maar ik liep makkelijk, in het groepje en niet op kop (5 km in 22:48). Ton, onze 60-jarige goeroe, gaf daarna gas en één voor één moesten ze er af (10 km 45:36 - net zo snel als de eerste 5). Ik ben bij Ton gebleven (ik moest dus doorlopen) en we kwamen op een fantastische 1:07:51 aan de finish. Daarna weer 7,5 km naar huisgelopen.
Zondag hééééél rustig met Gudy 16,5 km gelopen. Deze week was een topweek voor wat betreft de kilometers. De benen voelen nog goed aan.

week 36 (5/9 - 11/9) - 50 km

Na de vorige weken, nu wat minder kilometers. Dit ook met het oog op de Fortis 1/2 marathon Rotterdam van a.s. zondag. Komende twee weken weer wat opbouwen en dan afbouwen naar de Marathon Eindhoven op 9 oktober a.s.
Dinsdag bij Energie op de trimbaan aan de Oude Maas getraind. 3 x (1000 meter en 5 x 200 meter). Totaal 17 km.
Donderdagavond om 23.00 uur nog een rondje van 10 km in marathontempo gelopen. Nu rust tot zondag.
Zondag. Vandaag de Fortis 1/2 marathon Rotterdam gelopen. M'n bedoeling was rond de 1:35 uit te komen. Al snel merkte ik dat de benen niet helemaal goed waren. Het voelde drukkend warm aan en de luchtvochtigheid was bijzonder hoog. Later hoorde ik dat meer lopers moeite hadden gehad met het weer. Op 11 km een lekkere fles Extran van Piet gehad. Na 12/13 km ging "het licht langzaam uit". Bij 14 km werd ik ingehaald door Gerda Verburgh, Tweede Kamerlid voor het CDA en lid van het dreamteam 2005. Zij gaf me weer inspiratie. Ik ben bij haar gebleven tot de finish, die we in 1:39 passeerden. Een zware tocht met veel supporters. Gudy heeft foto's gemaakt, die op de site van Energie zijn geplaatst. Zie voor meer foto's ook Manhattan aan de maas.

week 35 (29/8 - 4/9) - 81 km

Dinsdag had Gudy nachtdienst en omdat het warm was leek het me wel aardig om 22.00 uur met haar mee te lopen naar haar werk. Gudy op de fiets en ik lopen. Heen 7,7 km in 42:45 en terug in 42:10. Wel bijzonder om op zo'n zwoele zomeravond om 23.30 uur op de Van Brienenoordbrug te lopen.
Woensdag samen met Kok Gudy gehaasd tijdens de Molenweiloop in Heerjansdam. Het was te warm voor een leuke tijd. Toch zijn we op de 10 km nog op 54:05 uitgekomen. Leuke avond met veel
Energiers.
Donderdag training van Ed. Kok is 3 weken op vakantie. Richting het Zuiderpark. Wat korte intervalletjes en vervolgens het beroemde rondje Zuiderpark van 3560 meter. M'n tijd 15:53. Ik voel dat de benen wat vermoeid worden. Morgen een rustdag.
Zaterdag naar de verjaardag van m'n zwager Jan in Strijensas. Dat was een mooie gelegenheid om een lange duurloop te doen. Gudy met de auto en ik lopen naar Sas. 30 km in 2:46. Ging lekker en het was mooi loopweer.
Zondag weinig zin om te lopen,toch nog maar even gegaan. Het was nog warm om 17.00 uur. Totaal 7 km gelopen waarvan 3 km in marathontempo. Komende week wat minder en volgende week de Fortis 1/2 marathon Rotterdam.

week 34 (22/8 - 28/8) - 82 km

Deze week voor mijn doen veel kilometers gemaakt. Uiteraard wel met een doel. Ik wil namelijk in Eindhoven de marathon lopen. Dinsdag en donderdag bij Energie getraind. Dinsdag 10 x 3 minuten, waarbij iedere minuut sneller wordt gelopen.
Donderdag een pittige training. Aanvankelijk was het de bedoeling om 30 x 1 minuut te lopen. Het zijn er 15 geworden. Gelukkig had Kok een vergadering: er werd namelijk hard gelopen. Woensdag 14 km duurloop. 
Zaterdag de Bavo Schenkelloop in Capelle gedaan. Je kon kiezen tussen 3120, 5720 of 8320 meter. M'n bedoeling was 5720 te lopen. Maar onderweg bedacht ik me: het was warm en ik moest nog een aantal kilometers naar huis lopen. Ik was namelijk lopend naar Capelle gegaan en ...... moest nog terug. Die terugweg werd toch iets meer dan ik had bedacht. Uiteindelijk totaal ruim 30 km. gelopen. Het leuke was dat ik in Capelle 3e werd in 12:53. Daarna nog een stukje met collega Peter meegelopen, die een rondje meer liep.
Zondag nog 11 km. gelopen, waarvan 6 km. in marathontempo (29 min.)

week 33 (15/8 - 21/8) - 63 km

Maandag 7 kilometer in wisselend tempo, waarvan de snelste kilometer in 4:32.
Dinsdag een pittige duurloop van bijna 14 km., ook in wisselende tempo's.
Donderdag bij Energie 4 x 1 km. met of 1 of 2 km. DL1. (4:06 - 3:48 - 4:06 - 3:56). Ging lekker vanavond. Flink doorgelopen. 17,5 km.
Zondag een rustige duurloop van 24,5 km.